OE Turizem, javni zavod, Zavod Znanje Postojna
6230 Postojna
Poznate čemaž, znan tudi kot »medvedji česen«?
Medvedji česen je zaradi svojih lastnosti eden najstarejših in najbolj priljubljenih zdravilnih zelišč med živalmi in ljudmi. Legenda pravi, da je ime dobil zaradi rjavih medvedov, ki živijo v tem delu naše domovine. Ker je bil pogosto prvi vir hrane na voljo po zimskem spanju, naj bi okusno zelišče obnovilo njihovo vitalnost in moč.
Veste katere vse darove nam ponuja narava spomladi? Poznate užitne rastline, ki rastejo v gozdovih našega Zelenega krasa?
Na vsa ta in še številna druga vprašanja vam bo pomagal odgovoriti Jože Podboj v sredo, 12. aprila 2023, na predstavitveni in izkustveni delavnici »Divja hrana za vsakdan«, ob 17. uri v Bistro Perspektiva, Veliki Otok 44b, 6230 Postojna.
Kuharski mojstri Bistro Perspektiva pa bodo poskrbeli, da boste čemaž okusili tudi z brbončicami.
Jože Podboj se zaveda, da moraš naravo dobro poznati, da jo lahko razumeš in uživaš njene darove.
Zato je opravil tečaj o zdravilnih zeliščih pri Jožetu Majesu, tečaj o divji hrani pri Dariu Corteseju ter državni izpit o gobah pri Mikološki zvezi Slovenije in tako dobil naziv Determinator svetovalec. Je izredno aktiven, saj pripravlja številne delavnice in predavanja, tako na temo divje hrane, zdravilnih zelišč in gob.
Udeležba na delavnici, ki bo predvidoma trajala do 18.30 ure, je brezplačna, omogoča pa jo Visit Postojna.
Število mest pa je omejeno, zato zbiramo predhodne prijave do zapolnitve mest ali najkasneje do petka 7. aprila 2023, na naslov ticgalerija@zavod-znanje.si.